perjantai 23. tammikuuta 2015

Itse tehty näkkäri


Alkoi eilen mieli kokeilla tehdä tämmöstä kun ohje tuli silmieni eteen niinkin hassusta paikasta kuin Kalevasta, hoho. (Se on siis sanomalehti täälläpäin jos joku ei tiiä :-D) Mutta oli niin hyvää! Itse laitoin nyt ekana päälle aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa ja se ainaki passas, koska se on muutenki mun lempparia. Ja jos uskoo tykkäävänsä tästä, nii sama tehdä samalla vaikka kaks peltiä, uppoo nimittäin liian helposti tuo yks pelti ;)

rukiinen näkkäri
yksi pellillinen

1½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl öljyä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vesi ja öljy. Anna turvota viitisen minuuttia.

Levitä taikina tasaisesti uunipellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Leikkaa näkkileipä paloiksi ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia.

And there you have it! Ja muista antaa vielä jäähtyä. Nyt hyvät viikonloput kaikille!<3 Mun uunituore kokelas tulee tänään lomille pitkästä aikaa taas Rovaniemeltä, mikä tarkottaa melkein päivän pitempiä lomia, jeeeeeeeeee!

Love, Heidi

2 kommenttia:

  1. Ahhh että tuo on hyvää! Mummu teki kerran ja piti heti saaha ohje <3 ja voin kans täydellistä myös :P

    VastaaPoista